Entertainment

Gerrit Hiemstra haalt uit naar klimaatscepticus

11 januari 2018 08:35 Aangepast: 06 februari 2018 18:00

Weerman Gerrit Hiemstra heeft op Twitter gereageerd op een artikel van wetenschapper Simon Rozendaal in de Volkskrant van donderdag. In het artikel claimt Simon Rozendaal, die zichzelf al jaren profileert als klimaatscepticus, dat “ik weinig politici heb meegemaakt die zo goed op de hoogte zijn” als Thierry Baudet.

Simon Rozendaal haalt bovendien uit naar Gerrit Hiemstra die “iets meer tijd zou moeten uittrekken om de literatuur bij te houden”. Het stuk van de klimaatscepticus in de Volkskrant volgt op een Twitter-ruzie tussen Gerrit Hiemstra en Thierry Baudet. Thierry Baudet stelde hierin dat de documentaire van Al Gore over de opwarming van de aarde onzin was. Toen Gerrit Hiemstra hier kritisch op reageerde, plaatste Thierry Baudet een tweet dat NOS-weerman Hiemstra ontslagen zou moeten worden.

Discussie

“Het is lief van de Volkskrant dat ze Thierry Baudet steunen in deze moeilijke periode”, meldt Gerrit Hiemstra donderdag op Twitter. “Simon Rozendaal is een erkend klimaatscepticus. Het enige doel van sceptici is zand in de machine strooien. Lees het artikel, lees de links bij mijn tweet en trek je conclusies. En anders wacht je vijf jaar en kijk je hoe het klimaat dan is. Of tien jaar.”

De NOS-weerman voegt daar nog aan toe: “U denkt toch niet echt dat het klimaat zich iets aantrekt van wat wij met z’n allen 'vinden' van de klimaatverandering? In de wetenschap heb je altijd discussie. Maar juist bij klimaatverandering is de gangbare wetenschap zeer eensgezind. Echter, de semi-wetenschappelijke klimaatkwakzalvers beweren het tegendeel en krijgen onevenredig veel ruimte in de media.”

RTL Boulevard/ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore