Ga naar de inhoud
Entertainment

Oprah Winfrey oogst lof met Globes-speech

Oprah Winfrey heeft veel indruk gemaakt met haar toespraak tijdens de uitreiking van de Golden Globes. Oprah, die de oeuvreprijs Cecil B. DeMille Award in ontvangst nam, stond stil bij het misbruik in Hollywood dat dit jaar aan het licht is gekomen, en de #MeToo-beweging die daarop volgde.

"Deze speech is alles", schrijft Jessica Chastain. "Oprah Winfrey is briljant en inspirerend. Ze spreekt niet tot beroemd Amerika, ze spreekt tot Amerika. Onderschat haar niet", vindt Jon Favreau. Leslie Odom jr. gaat zelfs nog verder: "Ze gaat voor het presidentschap. Er komt een nieuwe tijd."

Award

Maria Shriver vindt het zeer terecht dat Oprah is onderscheiden met de Cecil B. DeMille Award. "Eerste zwarte vrouw die de award ontvangt. Wow. Erkenning van waar ze vandaan komt tegenover de pers en alle kleine meisjes", vindt Shriver. "Ik maak nu officieel onderscheid tussen: Alles dat voor Oprah's speech gebeurde en alles daarna", schrijft Reese Witherspoon, die het initiatief nam voor de Time's Up speldjes die nagenoeg alle genodigden droegen tijdens het gala.

Bron: RTL Boulevard/ANP