Ophef over rapper Boef

Radiozenders en BN'ers klaar met Boef: 'Het is rap afgelopen met de rapper'

03 januari 2018 09:36 Aangepast: 03 januari 2018 17:20
Beeld © ANP

Na de Belgische radiozender MNM volgen er nu ook Nederlandse radiozenders die rapper Boef niet meer willen draaien. Mattie Valk heeft nu ook zijn zegje over de rapper gedaan.

Rapper Boef ligt onder vuur nadat er opzienbarende filmpjes van de rapper zijn verschenen. In de nacht van Oud en Nieuw werd de rapper na autopech geholpen door drie vrouwen. Boef deelde een video van zijn redders in nood op zijn Snapchat. In plaats van de vrouwen te bedanken, noemde hij ze kechs, wat hoeren betekent in het Marokkaans Arabisch.

Geen excuses

Direct daarna kreeg Boef online heel wat kritiek over zich heen. Er volgde geen excuses van Boef, in plaats daarvan besloot hij uit te leggen waarom hij de vrouwen hoeren vindt. Later bood de rapper hiervoor zijn excuses aan: "Ik wil bij deze mijn excuses aanbieden aan de vrouwen uit het filmpje en alle andere vrouwen die zich beledigd voelden."

Stoppen met draaien

Voor radiozender Hit Radio is het kwaad al geschied. Op Twitter laat de zender weten geen muziek van Boef meer te zullen draaien: "geen respect voor vrouwen is bij ons de mazzel."

Ook Mattie Valk van Qmusic laat weten geen Boef meer te willen draaien. In zijn ochtendshow ging 'ie los over de rapper: "Ik vond zijn muziek toch al niet veel aan maar nu wil ik het helemaal niet meer draaien."

Afgelopen met rapper Boef

CDA-kamerlid René Peters liet ook weten niet gecharmeerd te zijn van de uitspraken van de rapper. In een blog riep hij op om de rapper te boycotten: "Als al die tenten waar vrouwen komen en alcohol gedronken wordt, deze rapper niet meer vragen om op te treden, dan is het rap afgelopen met rapper Boef."

Boef hoeft ook geen streams meer te verwachten van de Vlaamse radio-dj Karolien Debecker van radiozender MNM. Karolien geeft op Twitter aan voorlopig geen muziek van de rapper meer te draaien: "In de middeleeuwen hadden ze meer respect voor vrouwen dan jij."

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore