Ga naar de inhoud
Trein richting Amsterdam

Brand in treintunnel Tirol: 151 mensen geëvacueerd uit Nightjet

Beeld ter illustratie. Beeld © ANP / Imago Stock & People GmbH

De Oostenrijkse hulpdiensten hebben vanwege brand zeker 151 treinreizigers uit een ruim vijftien kilometer lange tunnel in Tirol moeten redden. De trein was onderweg naar Amsterdam en Hamburg, melden Oostenrijkse media.

De Oostenrijkse omroep ORF schrijft dat volgens de hulpdiensten gisterenavond kort voor 21.00 uur een bovenleiding op auto's viel die op de trein werden vervoerd. De auto's vlogen vervolgens in brand.

Eerder werd nog gesproken van 370 passagiers, gebaseerd op het aantal reserveringen. Nu blijkt dat er in totaal 151 passagiers in de trein aanwezig waren, van wie er 33 lichtgewond zijn geraakt.

Terfnertunnel

Een volledig bezette Nightjet moest vervolgens door de hulpdiensten geëvacueerd worden. Brandweerlieden van twintig brandweerkorpsen uit de buurt haalden de passagiers uit de trein, die nog steeds in de Terfnertunnel staat. Volgens de NS zaten waarschijnlijk ook Nederlanders in de trein. Maar hoeveel is niet bekend.

De passagiers werden vervolgens tenten opgevangen tot ze met bussen konden worden weggeleid naar Inssbruck. De deelstaat Tirol liet weten dat de mensen daar werden ondergebracht in slaapfaciliteiten.

Vandaag nog niet naar huis

Maar wanneer de passagiers weer verder reizen naar Hamburg of Amsterdam is nog niet helemaal duidelijk, schrijft omroep ORF. Het lukt in ieder geval niet om de passagiers vandaag nog verder richting huis te brengen. 

Een woordvoerster van de NS, die voor deze zogenoemde Nightjet-verbinding samenwerkt met het Oostenrijkse vervoersbedrijf ÖBB, laat weten dat de Nightjet-treinen vanuit Zurich en Wenen nog wel gewoon naar Amsterdam rijden, maar is de eerstvolgende trein vanuit Amsterdam naar Innsbruck geannuleerd vanwege de tunnelbrand.

De route in de tunnel is afgesloten tot de werkzaamheden van het herstel zijn afgerond. 

Spaanse
Lees ook:
Spaanse trein omringd door bosbrand, passagiers die uitstappen zwaargewond