FAQ – RTL Z verhuist naar RTL Nieuws

WAAROM STAAT ALLES VAN RTL Z STRAKS OP RTL NIEUWS?

We willen lezers graag 1 plek bieden waar al het nieuws te vinden is, in het drukke, gefragmenteerde medialandschap van nu.

Bij RTLNieuws.nl vindt je daarom het belangrijkste algemene nieuws van de dag, maar dus ook alle economische berichtgeving van RTL Z, technologienieuws, sportverslaggeving, lifestyleberichten en alles uit de entertainmentwereld.

De artikelen van RTL Z waren de laatste jaren al vrijwel allemaal op RTLNieuws.nl te lezen, daar komen nu alle video's, koersen en uitzendingen bij.

VERDWIJNT HET MERK RTL Z HELEMAAL?

Nee RTL Z blijft gewoon bestaan, met het laatste (economische) nieuws, uitlegverhalen, interviews, video's, koersen en uitzendingen, zoals je dat van RTL Z gewend bent. Op tv én online.

WAT GEBEURT ER MET DE WEBSITE EN APP VAN RTL Z?

De website RTLZ.nl gaat uit de lucht. Alle content van RTL Z is straks te vinden in de economiesectie van RTLnieuws.nl. Deze vind je de hoofdnavigatie van de site (kopje Economie) of door rechtstreeks naar RTLnieuws.nl/economie te gaan.

Ook de app van RTL Z stopt en kun je vanaf 28 mei niet meer gebruiken. Hiervoor in de plaats kun je de RTL Nieuws app downloaden (iOS en Android).

MOET IK PER SE EEN NIEUWE APP DOWNLOADEN?

Ja, als je RTL Z wilt blijven volgen via een app, vragen we je om de RTL Nieuws app te downloaden.

IK VIND DE APP VAN RTL Z FIJNER, KAN IK DIE NIET BLIJVEN GEBRUIKEN?

Nee helaas, de app van RTL Z wordt straks niet meer ververst. In de RTL Nieuws app kun je alles van RTL Z blijven volgen.

WAAR IN DE RTL NIEUWS APP VIND IK RTL Z?

Onder de economiesectie - te bereiken via het hoofdmenu bovenaan - vind je alle berichten van RTL Z.

HOE KAN IK HET NIEUWS VAN RTL Z ZO GOED MOGELIJK VOLGEN BINNEN DE RTL NIEUWS APP?

Binnen de RTL Nieuws app hebben we een functionaliteit die volg heet. Onderaan elk artikel kun je instellen over welke onderwerpen je graag een notificatie wilt ontvangen als er nieuws is. Deze notificatie krijg je dan via een pushmelding. Bijvoorbeeld alles over de beurs, een specifiek bedrijf of onderwerp waarvan je op de hoogte wilt blijven.

Je kunt je gevolgde onderwerpen beheren binnen je RTL Nieuws account (die vind je onderaan de app in het menu bij 'meer' en dan 'instellingen'.

WAT GEBEURT ER MET DE UITZENDINGEN VAN RTL Z?

De uitzendingen van RTL Z gaan op tv gewoon door, zoals je van ons gewend bent. De nieuwsuitzendingen zullen op de site van RTL Nieuws terug te vinden zijn, eveneens op de pagina RTLNieuws.nl/economie.

IK KIJK ALTIJD NAAR DE ACTUELE KOERSEN OP RTLZ.NL. KAN DAT STRAKS NOG?

Ja, de koersen verhuizen mee naar RTLNieuws.nl/economie.

WAT GEBEURT ER MET DE SOCIAL MEDIA VAN RTL Z?

Alle socialmediakanalen gaan door, dus daar kun je ons gewoon blijven volgen. De Facebook-accounts RTL Z Beurs en Studio Startup worden wel geïntegreerd in het algemene RTL Z-kanaal op Facebook.

BLIJF IK MIJN NIEUWSBRIEF NOG WEL ONTVANGEN?

Ja, er verandert niets aan jouw nieuwsbriefinstellingen. Wil je jouw instellingen zien? Die zijn te vinden via het kopje 'nieuwsbrief' onderaan de RTL Nieuws website (home).

WAT GEBEURT ER MET MIJN DATA?

Wanneer je al een account had aangemaakt bij RTL Z heb je toestemming gegeven voor het gebruik van jouw data door RTL. Aan de opslag, behandeling en gebruik van jouw data verandert er dus niets. Lees hier meer over jouw privacy. 

IK WIL AL MIJN DATA WISSEN BIJ RTL, HOE DOE IK DAT?

Door een bericht te sturen naar privacy@rtl.nl kun je jouw data inzien of helemaal vergeten worden door RTL.