FAQ – Bright verhuist naar RTL Nieuws

WAAROM STAAT ALLES VAN BRIGHT STRAKS OP RTL NIEUWS?

Het is een volgende stap in de uitvoering van onze digitale strategie om één platform te bouwen waar jullie terecht kunnen voor nieuws, actualiteiten, entertainment en de programma’s van RTL​.

WAT IS RTL NIEUWS?

RTL Nieuws brengt al 30 jaar nieuws in Nederland. Via tv, online en socialmedia-kanalen houden we dagelijkse miljoenen Nederlanders op de hoogste van de laatste belangrijke en relevante gebeurtenissen, van binnenlands nieuws tot en met economie, sport en tech.

VERDWIJNT HET MERK BRIGHT HELEMAAL?

Nee, Bright blijft bestaan.

WAT GEBEURT ER MET WEBSITE EN APP VAN BRIGHT?

De website van Bright is te vinden in de tech-sectie van RTLnieuws.nl, namelijk op www.rtlnieuws.nl/tech. Je kan via de hoofdnavigatie van de website naar deze sectie toe. De app van Bright stopt en kan je niet meer gebruiken. Je kan in plaats hiervan de RTL Nieuws-app downloaden (iOS en Android) en ons blijven volgen in de tech sectie.

IK VIND DE APP VAN BRIGHT FIJNER, KAN IK DIE NIET BLIJVEN GEBRUIKEN?

Nee, de app van Bright stopt. Je kan in plaats hiervan de RTL Nieuws app downloaden (iOS en Android) en ons blijven volgen in de tech-sectie. 

HOE KOM IK OP DE PAGINA VAN BRIGHT BINNEN RTL NIEUWS?

Bright kan je vinden op rtlnieuws.nl/tech of via de hoofdnavigatie in de app naar de techsectie. 

MOET IK EEN NIEUWE APP DOWNLOADEN?

Ja, om ons te blijven volgen via de app, vragen we je om de RTL Nieuws-app te downloaden. Binnen de tech sectie kan je dan laatste updates, video’s van ons vinden. De RTL Nieuws-app kan je downloaden in de App Store van iOS en de Play Store van Android

WAAR KAN IK DE NIEUWE APP DOWNLOADEN?

De RTL Nieuws-app kan je downloaden in de App store van iOS en Play Store Android

WAAR IN DE RTL NIEUWS APP VIND IK BRIGHT?

Ga naar de tech-sectie in het hoofdmenu (bovenaan) en daar vind je alle berichten van Bright.

HOE KAN IK HET NIEUWS VAN BRIGHT ZO GOED MOGELIJK VOLGEN BINNEN DE RTL NIEUWS APP?

Binnen de RTL Nieuws-app hebben we een functionaliteit die 'volg' heet. Onderaan elk artikel kan je instellen over welke onderwerpen je graag een notificatie wil als er nieuws is. Deze notificatie krijg je dan via een pushmelding. Je kan je gevolgde onderwerpen beheren binnen je RTL Nieuws-account (die vind je onderaan de app in het menu bij “meer” en dan “instellingen”).

BLIJF IK MIJN NIEUWSBRIEF NOG WEL ONTVANGEN?

Ja, er verandert niets aan jouw nieuwsbriefinstellingen. Wil je jouw instellingen zien. Die zijn te vinden via het kopje ‘’nieuwsbrief’’ onderaan de RTL Nieuws website.

WAT GEBEURT ER MET MIJN DATA?

Wanneer je al een account had aangemaakt bij Bright heb je toestemming gegeven voor het gebruik van jouw data door RTL. Aan de opslag, behandeling en gebruik van jouw data verandert er dus niets. Lees meer over jouw privacy. 

HOE ZORG IK ERVOOR DAT AL MIJN DATA GEWIST WORDEN BIJ RTL?

Door een bericht te sturen naar privacy@rtl.nl kan je jouw data inzien of helemaal vergeten worden door RTL.

WAT GEBEURT ER MET DE SOCIAL MEDIA KANALEN VAN BRIGHT?

Onze socialmedia-kanalen gaan door, dus daar kan je ons gewoon blijven volgen: YouTube, Facebook, Instagram en Twitter.