FAQ: VTBL verhuist naar RTL Nieuws

WAAROM STAAT ALLES VAN VTBL STRAKS OP RTL NIEUWS?

Het is een volgende stap in de uitvoering van onze digitale strategie om een platform te bouwen waar jullie terecht kunnen voor nieuws, actualiteiten, entertainment en de programma’s van RTL​.

WAT IS RTL NIEUWS?

RTL nieuws brengt al 30 jaar nieuws in Nederland. Via tv, online en social media kanalen houden we dagelijkse miljoenen Nederlanders op de hoogste van de laatste  belangrijke en relevante gebeurtenissen, van binnenlands nieuws tot en met economie, sport en tech.

VERDWIJNT HET MERK VTBL HELEMAAL?

Nee VTBL blijft bestaan.

WAT GEBEURT ER MET WEBSITE EN APP VAN VTBL?

De website van VTBL is te vinden op rtlnieuws.nl/voetbal. Daarnaast kan je via de hamburgernavigatie (drie streepjes) rechtsboven op de website via sport rechtstreeks naar de voetbalpagina toe. De app van VTBL stopt en kan je niet meer gebruiken. Je kan in plaats hiervan de RTL Nieuws app (voor Android en iOS) downloaden en via “meer” rechtsonder in de app direct naar de voetbalsectie. 

IK VIND DE APP VAN VTBL FIJNER, KAN IK DIE NIET BLIJVEN GEBRUIKEN?

Nee de app van VTBL stopt. Je kan in plaats hiervan de RTL Nieuws app downloaden en VTBL blijven volgen in de voetbalsectie (te vinden onder “meer” in het menu rechtsonder in de app)

MOET IK EEN NIEUWE APP DOWNLOADEN?

Ja, om VTBL te blijven volgen via de app, vragen we je om de RTL Nieuws app te downloaden. Binnen de voetbalsectie (te vinden onder “meer” in het menu rechtsonder in de app) kan je dan laatste updates, video’s vinden van ons. De RTL Nieuws app kan je downloaden voor Android en iOS.

WAAR KAN IK DE NIEUWE APP DOWNLOADEN?

De RTL Nieuws app kan je downloaden in de Play store van Android en de App store van iOS.

WAAR IN DE APP VIND IK VTBL?

Je kan via “meer” rechtsonder in de app direct naar de voetbalsectie, waar alles van VTBL staat.

HOE KOM IK OP DE PAGINA VAN VTBL BINNEN RTL NIEUWS

VTBL kan je vinden op rtlnieuws.nl/voetbal

HOE KAN IK HET NIEUWS VAN VTBL ZO GOED MOGELIJK VOLGEN BINNEN DE RTL NIEUWS APP?

Binnen de RTL Nieuws app hebben we een functionaliteit die volg heet. Onderaan elk artikel kan je instellen over welke onderwerpen je graag een notificatie wil als er nieuws is. Deze notificatie krijg je dan via een pushmelding. Je kan je gevolgde onderwerpen beheren binnen je RTL Nieuws account (die vind je onderaan de app in het menu bij “meer” en dan “instellingen”).

WAT GEBEURT ER MET MIJN DATA?

Wanneer je al een account had aangemaakt bij VTBL heb je toestemming gegeven voor het gebruik van jouw data door RTL. Aan de opslag, behandeling en gebruik van jouw data verandert er dus niets. Lees meer over je privacy. 

HOE ZORG IK ERVOOR DAT AL MIJN DATA GEWIST WORDEN BIJ RTL?

Door een bericht te sturen naar privacy@rtl.nl kan je jouw data inzien of helemaal vergeten worden door RTL.

WAT GEBEURT ER MET DE SOCIAL MEDIA KANALEN VAN VTBL?

Onze social media kanalen gaan door, dus daar kan je ons gewoon blijven volgen.