We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

20 maart 2017 16:14

Wil je wc-papier? Scan dan eerst je gezicht! Chinezen zijn dieven zat

Ambtenaren in Peking zijn wc-papier stelende toiletbezoekers helemaal zat. Daarom moeten bezoekers van de openbare toiletten in het Tempel van de Hemel-park eerst hun gezicht laten scannen voordat ze wc-papier krijgen.

De toiletten zijn uitgerust met gezichtsherkennende camera's omdat vooral oudere bezoekers meerdere wc-rollen mee naar huis namen voor eigen gebruik. Op beveiligingsbeelden is te zien dat sommige Chinezen met tassen vol wc-papier de openbare toiletten verlaten.

9 minuten wachten

Zes toiletten in het park hebben nu een speciale machine. Die geeft per persoon ongeveer 60 centimeter wc-papier. Wie daar niet genoeg aan heeft, moet 9 minuten wachten. Dan kunnen gebruikers nog eens 60 centimeter wc-papier uit de automaat halen. 

Tweelaags

De stevigheid van het papier is wel vergroot. Zo hangt er in de wc's in plaats van een dun velletje nu tweelaags wc-papier. Ook is er bij noodgevallen - zoals diarree - een surveillant beschikbaar die voor extra wc-papier kan zorgen.  

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 


 

Topnieuws