Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

20 maart 2017 16:14

Wil je wc-papier? Scan dan eerst je gezicht! Chinezen zijn dieven zat

Ambtenaren in Peking zijn wc-papier stelende toiletbezoekers helemaal zat. Daarom moeten bezoekers van de openbare toiletten in het Tempel van de Hemel-park eerst hun gezicht laten scannen voordat ze wc-papier krijgen.

De toiletten zijn uitgerust met gezichtsherkennende camera's omdat vooral oudere bezoekers meerdere wc-rollen mee naar huis namen voor eigen gebruik. Op beveiligingsbeelden is te zien dat sommige Chinezen met tassen vol wc-papier de openbare toiletten verlaten.

9 minuten wachten

Zes toiletten in het park hebben nu een speciale machine. Die geeft per persoon ongeveer 60 centimeter wc-papier. Wie daar niet genoeg aan heeft, moet 9 minuten wachten. Dan kunnen gebruikers nog eens 60 centimeter wc-papier uit de automaat halen. 

Tweelaags

De stevigheid van het papier is wel vergroot. Zo hangt er in de wc's in plaats van een dun velletje nu tweelaags wc-papier. Ook is er bij noodgevallen - zoals diarree - een surveillant beschikbaar die voor extra wc-papier kan zorgen.  

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 


 

Topnieuws