Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

19 mei 2017 11:44

Vrouw werd overstelpt met cadeaus van vrijgevige fraudeur

Adam Cranston overlaadde zijn geheime liefde met luxe cadeau's en verre reizen. Het geld was alleen niet van hemzelf, hij heeft voor zo'n 165 miljoen Australische dollars de Belastingdienst opgelicht. Zijn ex Toni doet haar verhaal.

Toni Brady (24) was de geheime liefde van Adam Cranston (30). Ze leerde Adam in 2015 kennen via een gezamenlijke vriendin. Hij vertelde haar dat hij directeur was van een groot bedrijf en zij kon zijn assistent zijn.

Ze werkte een maand voor een bedrijf dat nu niet meer bestaat en kreeg een relatie met Adam. Al snel stroomden de cadeau's binnen. Adam kocht een Jeep Grand Cherokee voor haar. Ze vlogen naar Dubai en Parijs en overnachtten in dure resorts.

Diamanten

Ze werd overladen met dure horloges, designer kleren, diamanten oorbellen, een reisje met haar moeder naar de Malediven en met een vriendin naar Japan. Ze kreeg alles wat ze wilde, zelfs plastische chirurgie.

Geld was geen probleem, vertelde Adam haar. Het voelde alsof ze in film Pretty Women zat. Adam gaf haar een goed gevoel, zegt ze tegen de Herald Sun.


Geld was geen probleem voor Adam Cranston. Foto: Politie AustraliĆ«. 

Gearresteerd

Adam Cranston is de zoon van de adjunct-commissaris van de Australische Belastingdienst. Hij werd in Sydney gearresteerd en aangeklaagd omdat hij 165 miljoen Australische dollars heeft verduisterd. Met hem zijn ook acht anderen aangeklaagd, onder wie zijn zus Lauren (24).

Als Adam schuldig wordt bevonden, kan hij tien jaar de gevangenis in gaan. Het is een van de grootste witteboordmisdrijven in de geschiedenis van AustraliĆ«. Donderdag is Adam op borgtocht vrijgelaten. Zijn huidige vrouw en oma hebben de borg van 300.000 Australische dollar betaald.

Einde relatie

Adam was de eerste grote liefde van Toni Brady. Hun geheime relatie eindigde toen Adam besloot alleen verder te gaan met zijn verloofde, Elizabeth. De bruiloft was vorig jaar in oktober.

Toni had geen idee dat ze betrokken was bij een groot fraudeschandaal. Al haar bankrekeningen zijn inmiddels bevroren. Ze moet 128.000 Australische dollar terugbetalen, en waarschijnlijk meer aan boetes. Toch is ze niet boos op Adam. Ze wenst hem het allerbeste en hoopt dat hij niet naar de gevangenis hoeft.

Topnieuws