We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

16 april 2017 14:11

'Uurtje hardlopen kan je leven met een paar uur verlengen'

Goed nieuws voor mensen die graag hardlopen. Het is niet alleen gezond, maar zou ook levensverlengend zijn. Eén uurtje rennen kan al voor zeven extra levensuren zorgen.

Dat blijkt volgens de New York Times uit onderzoek van de Iowa State University. Volgens de studie zou iemand die 40 jaar lang iedere week twee uur aan hardlopen doet, daardoor drie jaar langer leven.

Snelheid doet er niet toe

Dat is volgens de universiteit wel meteen het maximum aantal dat je kunt winnen door structureel hard te lopen. De universiteit vergeleek gegevens over de gezondheid en levensloop van hardlopers met niet-hardlopers.

Volgens de onderzoekers maakt het niet uit hoe snel of hoe ver je loopt. Ook activiteiten zoals wandelen en fietsen zijn goed voor een hogere levensverwachting, maar de invloed daarvan is iets minder groot dan bij hardlopen. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws