Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

09 augustus 2017 21:33

Twee mannen sterven mysterieuze dood aan tafel, raadsel eindelijk ontrafeld

Twee vrienden zaten vorige week gezellig samen wat te eten in een rustig, Frans dorp. Toen een buurvrouw de volgende ochtend langskwam, lagen ze allebei levenloos op de grond. De doodsoorzaak was een mysterie, want er waren geen sporen van geweld. Een autopsie biedt nu eindelijk duidelijkheid.

Toen een buurvrouw om 6 uur 's ochtends langsliep en de 38-jarige Olivier Boudin en de 69-jarige Lucien Perot in de tuin zag liggen, dacht ze dat de twee mannen gewoon een wilde avond achter de rug hadden. "Ik dacht, als je om die tijd nog buiten in de tuin zit, dan moet je wel behoorlijk dronken zijn", zegt ze tegen een lokale krant.

Geen voedselvergiftiging

's Middags liep ze weer langs, en het viel haar op dat de twee mannen zich nog steeds niet verroerd hadden. Toen ze hen probeerde wakker te maken, kwam ze erachter dat ze dood waren. De buren en de politie kwamen direct met theorieën: misschien waren ze overleden aan een voedselvergiftiging – ze hadden immers gebarbecued – of misschien lag het aan de kaas? Alle voedingswaren werden aan een test onderworpen, maar daar was niets mee aan de hand.

Het werd al snel een mysterie waar heel Frankrijk zich mee bezighield: waar waren deze twee mannen aan overleden? Na een autopsie is het antwoord er: één van de mannen had 2,4 promille in zijn bloed en had, waarschijnlijk ook omdat hij een paar tanden mistte, niet goed op zijn vlees gekauwd. Hij stikte erin, en de ander, die een aangeboren hartafwijking had, schrok daar zo van dat hij een hartaanval kreeg.

'Domme dood'

Volgens inwoners van het dorpje is het een 'erg domme dood', maar ze zijn er zeker van dat dit de doodsoorzaak is. "Ze hadden geen vijanden en leidden een simpel leven. Het waren in ieder geval niet het soort mensen dat door de maffia zou worden uitgekozen", zegt een buurman.

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws