We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

11 oktober 2017 14:28

Thailand verbiedt roken op drukstbezochte stranden

Op twintig populaire stranden in Thailand is roken met ingang van volgende maand verboden. Steek je er toch eentje op, dan kun je een boete krijgen van 100.000 baht (ruim 2500 euro), of een celstraf tot een jaar.

Het roken aan het strand komt de autoriteiten de keel uit: de stranden worden smerig en niet-rokers ergeren zich eraan. Op één dag werden op het eiland Phuket, over een lengte van 2,5 kilometer strand, liefst 140.000 peuken opgevist.

Naar het strand om te ontspannen

De verantwoordelijke overheidsdienst denkt niet dat toeristen wegblijven omdat er ineens een rookverbod is. "Mensen gaan naar het strand om te ontspannen. Ze zijn gelukkiger als ze niet door rokers worden gestoord", zegt een woordvoerder.

Er komen speciale rookplekken voor wie niet zonder sigaret kan. Maar er zullen niet langer plaatjes opduiken, belooft de woordvoerder, van mensen die roken terwijl ze over het strand slenteren.

Meer op rtlnieuws.nl:
Bloemendaal wil paal en perk stellen aan grote strandfeesten

Topnieuws