We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

20 maart 2017 12:34

Schooldirecteur neemt leerling met autisme mee in hardloopwedstrijd

Schooldirecteur neemt leerling met autisme mee in hardloopwedstrijd
Vincent Myers tijdens de hardloopwedstrijd.

Vincent Myers is een schooldirecteur met een passie voor hardlopen. Toen hij door een stichting werd benaderd of hij een keer een kind met een beperking wilde meenemen in een hardloopwedstrijd hoefde hij niet lang na te denken. Myers besloot een leerling met autisme mee te nemen.

Vijf kilometer lang rende Myers achter een speciale rolstoel, waarin hij de tienjarige Andrew Sylvester meenam. Hij rende samen met Andrew's tweelingbroer en een groepje vriendjes, die hij al jaren kent als schooldirecteur in het Amerikaanse plaatsje Woodbury. 

Dankbaar

"We waren enorm dankbaar dat hij meteen aan Andrew dacht", vertelt de vader van Andrew aan Inside Edition. "Op school hebben ze hem altijd enorm gesteund, en zich ingezet om hem mee te laten komen met de andere leerlingen."

"We hebben veel moeten voorbereiden om Andrew mee te kunnen laten doen, en om hem genoeg op zijn gemak te krijgen", zegt de vader. "Maar hij deed het heel goed die dag, Het was enorm bijzonder voor hem. Hij was aan het juichen, en wij allemaal ook."

Puur geluk 

Ook Myers kijkt emotioneel terug op de race. "Ik heb in de afgelopen jaren veel wedstrijden gerend, waaronder triathlons en een marathon, maar deze race maakt geeft me meer trots dan al mijn individuele prestaties." De directeur kent de jongens al jaren, en is heel erg bij ze betrokken. Hij had zelfs een dekentje meegenomen zodat Andrew het niet koud zou krijgen. 

"Omdat ik achter de rolstoel liep kon ik Andrew tijdens het rennen niet zien. Toen ik later op foto's het pure geluk op zijn gezicht zag, kon ik mijn emoties niet meer in bedwang houden. Ik heb wel een paar traantjes gelaten."   

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Topnieuws