We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 september 2017 17:47

Ruim 3000 moeraskrabben in stadspark Berlijn

Een opvallende diersoort in het bekende stadspark de Tiergarten in Berlijn. Medewerkers van de gemeente hebben daar in de afgelopen twee weken ruim 3000 moeraskrabben gevangen. Het is niet duidelijk hoe de krabben in het park terecht zijn gekomen.

De soort is oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Amerika. Experts zijn vooral verbaasd over de hoeveelheid krabben. Zij schatten het aantal vooraf op tweehonderd, maar het waren er dus 3000. De krabben hielden zich vooral op rond de Neuen See, een meer in het uitgestrekte park. 

Schadelijk

In augustus verschenen de rode krabben plotseling ook op straten in de omgeving van het park. Ze worden algemeen beschouwd als schadelijk voor de Europese inheemse natuur. Daarop besloot de gemeente in actie te komen.

De gevangen krabben worden vernietigd. Ze gelden overigens als goed eetbaar.

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws