We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 maart 2017 08:31

Ongediertebestrijder vindt spinnennest met gigantische moederspin

Zelfs voor ongediertebestrijder Noel Parminter, die toch wel wat gewend is, was het even schrikken toen hij tijdens de inspectie van een dak een nest met honderden baby-spinnetjes aantrof. Vooral toen bleek dat ook de moederspin aanwezig was.

De Australische ongediertebestrijder was er eigenlijk om te onderzoeken of er termieten in het huis zaten. In het dak van de woning zag hij plotseling een groot nest met spinneneitjes. Toen hij zag dat ook de reusachtige moederspin aanwezig was, besloot hij te filmen.

De spin die op het filmpje te zien is, is een zogeheten huntsman-spin. Deze soort staat bekend om hun uitzonderlijk grote formaat. Volgens Parminter was het dier zo'n 20 centimeter lang. "Dit is het grootste exemplaar dat ik in de 16 jaar dat ik dit werk doe, ooit ben tegengekomen", vertelt hij tegen de Australische website 7 News.

Springende beweging

Waar de meeste spinnen hun web gebruiken om een prooi te vangen, gaat de huntsman-spin, zoals de naam al zegt, echt op jacht. Vaak valt hij zijn prooi met een springende beweging aan, waarna hij gif gebruikt om zijn prooi te verlammen.

ZIE OOK: Dit moet wel de grootste spin zijn die je ooit hebt gezien

Een beet van de Huntsman kan ook voor mensen pijnlijk zijn, maar is niet levensbedreigend. De huntsman-spin jaagt normaal gesproken vooral op motten en andere insecten. 

Ook in Nederland

Vorige week werd ook in Nederland een huntsman-spin aangetroffen. Het dier sprong te voorschijn uit een een pakketje uit China dat bij een Hengelose winkel werd bezorgd. Medewerkers van de winkel belden de dierenambulance, die de huntsman-spin wisten te vangen. De langpoot verblijft momenteel in een gespecialiseerde opvanglocatie van de dierenambulance tot er een nieuwe plek voor hem is gevonden.

Topnieuws