We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

10 oktober 2017 11:58

Man in haaienpak beboet om boerkawet

Een man die zich had verkleed als haai, is op de bon geslingerd door de politie in Oostenrijk. Hij kreeg een boete opgelegd omdat het sinds kort verboden is gezichtsbedekkende kleding te dragen.

De nieuwe wet staat in Oostenrijk ook wel bekend als de 'boerkawet', al geldt die niet alleen voor het verhullende kledingstuk dat gedragen wordt door ultraconservatieve moslims. Ook carnavalskleding valt er kennelijk onder.

150 euro boete

Zijn werkgever, McShark, had de man in het haaienpak eropuit gestuurd ter promotie van een nieuw filiaal in Wenen. Hij zou verschillende verzoeken om het pak uit te trekken hebben genegeerd, melden Oostenrijkse media. De boete bedroeg 150 euro.

McShark laat weten de ontstane commotie te betreuren. "Helaas is een van onze collega's slachtoffer geworden van de nieuwe wetgeving", schrijft het bedrijf op Facebook. 

Topnieuws