We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

20 maart 2017 22:28

Jos maakt unieke beelden in Kenia: gigantische python slokt hyena op

De Nederlandse Jos Bakker (35) heeft op zijn vakantie in Kenia unieke beelden gemaakt. Hij filmde hoe een Afrikaanse rotspython een hyena met huid en haar opvrat. "Volgens deskundigen is dit nog nooit eerder gefilmd", zegt Jos tegen RTL Nieuws.

Het filmpje is tot nu toe al bijna een half miljoen keer bekeken. Nadat National Geographic erover schreef, ging het hard. Amerikaanse en Spaanse media namen het filmpje over en nu volgen ook de Nederlandse nieuwsmedia.

Fascinerend

Jos filmde het natuurtafereel van ongeveer vier meter afstand. Het duurde ongeveer een halfuur. Hij voelde zich geen moment bang. "Ik vertrouwde onze gids volledig en het was zo fascinerend dat ik er volledig in opging."

Jos had niet meteen door hoe bijzonder zijn beelden waren. "Daar kwam ik pas achter toen mijn beelden door allerlei buitenlandse media werden overgenomen, waaronder National Geographic."

Bekijk de fascinerende video hieronder

Topnieuws