We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

03 januari 2017 20:51

Heldenvideo: peuter redt zijn tweelingbroertje

De tweejarige peuter Bowdy uit de Amerikaanse staat Utah is nu al een held. Hij redde zijn broertje van onder een omgevallen kast. Uit de beelden blijkt hoe pienter het ventje al is.

Op de videobeelden, die met een bewakingscamera zijn gemaakt, is te zien hoe de twee peuters op een kast klimmen. Dan gaat het helemaal mis. De kast valt om en een van de twee jongetjes komt eronder vast te zitten.

Met alle kracht

De rest van de video is hartverwarmend. Bowdy denkt eerst goed na en bekijkt de situatie van alle kanten. Daarna probeert hij de kast op te tillen, maar dat lukt niet. Uiteindelijk besluit hij om met alle kracht te gaan duwen.

En niet zonder resultaat: hij bevrijdt zijn broertje en – wonder boven wonder – beide peuters blijken geen schrammetje aan het incident overgehouden te hebben.

De vader van de jongens zegt dat hij heeft getwijfeld of hij het filmpje wel online moest zetten, maar besloot uiteindelijk om het toch te doen om andere ouders bewust te maken van de gevaren van losstaande kasten. Bekijk hier de hele video.

Reageren op ons artikel? Ga dan naar onze facebookpagina.

Topnieuws