We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

21 april 2017 12:53

Duitse weldoener stopt bankbiljetten in brievenbussen

Een onbekende heeft in de Duitse stad Konstanz honderden euro's aan contant geld uitgedeeld. De gever stopte met Pasen briefjes van 20 en 50 euro in brievenbussen en achter ruitenwissers van auto's.

De politie is op zoek naar de geldgever, omdat niet duidelijk is waar het geld vandaan komt. Er zijn nog geen aanwijzingen dat het gaat om crimineel geld, zei een woordvoerder. Agenten hebben de achtergelaten eurobiljetten opgehaald, maar de ontvangers kunnen het geld later wel terugkrijgen.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat een dergelijke weldoener opduikt in Duitsland. Voetgangers in Kaiserslautern kregen eerder biljetten van 50 euro toegestopt door een man. Hij liet toen ook geld achter in heggen en bosjes. Ook vonden klanten en medewerkers van een supermarkt in B√ľnde eerder enveloppen aan met briefjes van vijftig euro en kaarten met een Bijbelvers.

Meer op RTLNieuws.nl:
Serveerster kreeg duizenden euro's fooi van gul stel

 

 

Topnieuws