Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

17 juli 2017 16:54

Bijzondere vlinders ontsnapt uit dierentuin Burgers' Zoo

Omwonenden van de Arnhemse dierentuin Burgers' Zoo kunnen maar beter even goed in hun tuinen kijken. Bij de dierentuin zijn een hoop bijzondere vlinders ontsnapt.

De tropische vlinders zijn ontsnapt uit de splinternieuwe mangrovehal. Het gaat vermoedelijk om tien tot twintig diertjes, bevestigde parkmanager Wineke Schoo na berichtgeving van Omroep Gelderland.

Per ongeluk

Bezoekers van de dierentuin hebben de insecten vermoedelijk per ongeluk laten ontsnappen. "Er lift weleens een vlinder mee op de rug van een bezoeker'', zei Schoo. De dierentuin komt met maatregelen om die ontsnappingsroute te sluiten. Er worden op korte termijn bijvoorbeeld flappen of gordijnen opgehangen waar mensen doorheen moeten lopen. Schoo vermoedt dat ook vlinders zijn ontkomen toen grote machines de mangrovehal binnenreden voor werkzaamheden. 

Omwonenden hebben volgens lokale media al melding gemaakt van exotische vlinders die in het wild rondfladderden. Het gaat onder meer om zogenoemde blauwe morpho's, die opvallen door hun kleur en omvang.

Nageslacht

Volgens de parkmanager hoeft niet gevreesd te worden dat het nageslacht van ontsnapte vlinders straks massaal door de stad vliegt. "Het zijn tropische vlinders, die gaan hier geen populatie starten'', stelt ze.

Topnieuws