Opmerkelijk

Bizarre beelden: democraten zingen in congres na wegstemmen Obamacare

05 mei 2017 03:03 Aangepast: 05 mei 2017 06:08

Dat de Democratische Partij in de VS op zijn zachtst gezegd niet blij zou zijn met het intrekken van Obamacare viel te verwachten, maar dat er luid gezang zou uitbarsten in het Huis van Afgevaardigden?

En het was geen vreugdelied van de Republikeinen, maar het waren de Democraten die een cynisch lied aanhieven.  'Na na na na, hey hey hey, Good Bye', een hit uit de de jaren 60, die nog steeds veel te horen is op de tribunes bij sportwedstrijden.

Bekijk de bizarre beelden (best te horen rond 0:50) 

Eigen graf gegraven

De boodschap erachter: De Republikeinse congresleden hebben met deze stemming hun eigen graf gegraven, denken de Democraten.

Obamacare is namelijk een overwegend populair onder de meeste gewone Amerikanen, van wie er nu miljoenen weer zonder zorgverzekering dreigen te komen zitten. De Democraten verwachten nu dat de Republikeinse congresleden die hiervoor stemden daarvoor door de kiezer zullen worden afgestraft bij de tussentijdse verkiezingen.

Maar het cynisme dat van het gezang afdroop, schiet bij veel Amerikanen, ook de achterban van de Democraten, in het verkeerde keelgat.  'Dit is geen sportwedstrijd of spel. Mensen gaan dood door dit besluit', was een van de vele reacties op Twitter. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Zorgwet is Trumps eerste wapenfeit als president

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`