Opmerkelijk

#Piggate: 'David Cameron stak edele delen in dood varken'

21 september 2015 11:22 Aangepast: 21 september 2015 12:16
Beeld © EPA

Groot-Brittannië is in de ban van 'piggate'. De schrijvers van een biografie over David Cameron claimen dat de Britse premier tijdens zijn studententijd zijn geslachtsdeel in een dood varken zou hebben gestoken. Op Twitter wordt volop gegrapt. We zetten de leukste voor je op een rijtje.

Volgens de Daily Mail gebeurde het incident tijdens een ontgroening van Camerons dispuut in Oxford, bij een ritueel met een dood varkenshoofd. In het boek Call me Dave staat dat de premier 'een intiem deel van zijn anatomie in de mond van het dier stopte'. Er zouden zelfs foto's van zijn gemaakt, al hebben de auteurs die niet te pakken gekregen.

Trending topic
De ongeautoriseerde biografie is geschreven door voormalig politiek verslaggever Isabel Oakeshott en zakenman Michael Ashcroft, die jarenlang bevriend was met Cameron. De laatste jaren ruziën de twee met elkaar. De schrijvers hoorden het verhaal van een ander lid van het genootschap, een anonieme bron die later parlementslid zou zijn geworden. Het kantoor van de premier wilde niet reageren.

Op Twitter werd #piggate al gauw wereldwijd trending topic. Een overzicht van de leukste grappen:

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore