Gezin

Borstvoeding in de bankjes: parlementslid Australië schrijft geschiedenis

10 mei 2017 14:19 Aangepast: 11 mei 2017 06:21
Larissa Waters gisteren in de parlementsbankjes. Beeld © EPA

Parlementslid Larissa Waters zorgde gisteren in Australië voor een regelrechte primeur door haar pasgeboren dochter Alia de borst te geven in de bankjes van de Senaat. Een mijlpaal, vinden ook haar collega's.

"We komen van ver", constateerde Waters gisteren. Veertien jaar geleden werd een andere Australische politica nog verwijderd uit het parlement van de deelstaat Victoria toen ze haar elf dagen oude baby de borst wilde geven. In 2009 werd bij een collega van Waters' partij (de Groenen) het tweejarige dochtertje uit haar armen gerukt en uit de Senaat verwijderd.

"Ontzettend trots dat mijn dochter Alia de eerste baby is die borstvoeding krijgt in het federale parlement", schreef Waters op Twitter. "We hebben meer vrouwen & ouders nodig in het parlement!"

ZIE OOK: Halfnaakte parlementsleden Australië overrompeld door onverwachte stemming

Waters' collega Katy Gallagher van de Labor-partij steunt haar van harte. "In parlementen over de hele wereld gebeurt dit. Vrouwen krijgen nu eenmaal baby's. Als ze hun werk goed willen doen én tegelijk voor hun baby zorgen, dan moeten we ze daartoe in staat stellen."

Officieel is het geven van borstvoeding in de parlementsgebouwen sinds vorig jaar toegestaan. Het was Waters die het initiatief had genomen voor de nieuwe regels.

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`