Opmerkelijk

Nieuw: frikandel speciaal op een pizza

22 oktober 2015 17:15 Aangepast: 22 oktober 2015 17:31
Een medewerker van Snack-Plaza Willem de Boer met de pizza frikandel speciaal.

Hoeveel calorieën erin zitten is niet bekend, maar de pizza frikandel speciaal schijnt 'om te smullen te zijn'. "We dachten: laten we eens gek doen. En het werkt", vertelt bedenker Albert de Boer.

Je moet er wel voor naar Urk rijden, maar dan krijg je wel iets bijzonders. Snack-Plaza Willem de Boer in Urk verkoopt sinds gisteren de pizza frikandel speciaal. "Het is een ideetje van een klant van ons. Die wilde wel eens proeven hoe zo'n pizza smaakt."

Zo ziet de Pizza Frikandel Speciaal eruit: 

  • Op de bodem zit een laagje shoarmasaus
  • Daarop zitten gesneden plakjes frikandel
  • Daaroverheen ui
  • En tot slot: mayonaise en curry

Resultaat
Het resultaat? De Boer: "Tot onze verrassing smaakt de pizza heerlijk. De lekkernij combineert allerlei lekkere smaken: frikandel, pizza, en daarbij een beetje ui en mayo. Lastig te omschrijven, je moet de pizza eigenlijk proeven. We krijgen heel goede reacties van onze klanten."

Gezond is de snack niet, al is niet bekend hoeveel calorieën er precies in zitten.  "Voor de klanten die niet al te veel calorieën willen eten, adviseren wij de kleinere variant. Die is 6,95. Voor de grote pizza betaal je 9,95."

Enige pizzaboer
Volgens De Boer is hij de enige pizzaboer in Nederland die de pizza frikandel verkoopt. "De eerste avond heb ik er al zestig verkocht." Of de pizza een vaste plek op de menukaart krijgt is nog niet bekend. "We zien wel hoe het loopt."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`