Opmerkelijk

Slapen in poptempel? Nachtje Paradiso te huur op Airbnb

05 juli 2016 15:25 Aangepast: 31 juli 2017 00:30
Beeld © ANP

Altijd al willen slapen in een concertzaal waar Prince, David Bowie en The Rolling Stones optraden? Het kan deze zomer in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Via Airbnb kunnen geïnteresseerden, voor 100 euro, een heel etmaal bivakkeren in het roemruchte muziekbolwerk.

De overnachting in Paradiso is slechts voor drie gelukkige koppels beschikbaar. Als je geïnteresseerd bent in de overnachting, dien je een motivatiebrief te sturen. De drie leukste worden door de verhuurder uitgekozen voor een overnachting.

In de advertentie wordt vooral de ruimte en vrijheid aangeprezen. Zo staat het comfortabele bed in een slaapkamer van 500 vierkante meter, heb je de beschikking over tientallen toiletten, 200 veilige kluisjes à 2 euro per stuk en kun je relaxen in de onlangs geheel gerenoveerde loungeruimte.

Toegang tot backstage

Ook is het mogelijk de kantoren, coulissen, kleedkamers en backstageruimte te bekijken, zij het op tijden dat het personeel aanwezig is. Tussen 18:00 uur en 10:00 uur zal er niemand in Paradiso aanwezig zijn behalve de twee gasten en een beveiliger bij de voordeur.

Wellicht ten overvloede meldt Paradiso dat de accommodatie minder geschikt is voor kinderen, dat huisdieren niet zijn toegestaan en dat je geen feestjes binnen mag organiseren. Uitslapen daarentegen is zeer goed mogelijk. Het bij de prijs inbegrepen 'gezonde en voedzame' ontbijt wordt de gasten rond 10:00 uur voorgeschoteld.

Drie dagen geen concerten

Het idee kwam naar boven bij een brainstorm over het 50-jarig bestaan van de zaal in 2018. Omdat er deze zomer op drie dagen geen programma is, werd besloten deze actie dit jaar al te houden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore