Opmerkelijk

Universiteit Twente ontruimd om dít autootje

20 november 2015 08:19 Aangepast: 20 november 2015 15:55
Beeld © YouTube / UT Nieuws

Dit is 'm dan: het 'verdachte object' waarvoor de Universiteit Twente woensdagavond werd ontruimd. Geen levensgevaarlijk bompakket, maar 'slechts' het project van een student technische natuurkunde. Een autootje.

Of om precies te zijn: een autootje dat via sonar op veilige afstand een object kan volgen. Want zo noemt student en (mede)bedenker Thomsa van der Meer (19) het in Tubantia. "En toen [woensdagavond] de accu leeg raakte begon het te piepen." Een medestudent sloeg groot alarm.

Thomas was op dat moment aanwezig in het universiteitsgebouw en werd tegengehouden vanwege het bomalarm. "Iemand maakte een grapje tegen ons. 'Dat is vast jullie project, dat ze aanzien voor een bom.' Wij nog lachen, haha, ja natuurlijk. Maar even later bedachten we dat dat best eens zou kunnen."

Iedereen op scherp vanwege Parijs
Nadat Van der Meer de situatie had uitgelegd aan de beveiliging, kreeg-ie opdracht het verdachte kluisje te openen. Hij zegt verbouwereerd te zijn over wat er is gebeurd. "Dit hele gebouw staat vol dingen met draadjes er aan die piepen, dan hoef je niet meteen aan een bom te denken." Hoe het dan komt dat er zo heftig gereageerd wordt op zijn autootje? "Ik denk dat iedereen op scherp staat vanwege Parijs."

Meer op rtlnieuws.nl:
Loos alarm: geen explosieven bij Universiteit Twente

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore