Opmerkelijk

COA ontkent eten koikarper door vluchtelingen

20 december 2015 11:15 Aangepast: 20 december 2015 15:49
Beeld © Wikipedia

"De eigenaren zijn erg ontdaan", zei een vriend vanochtend over het bericht dat een enorme koikarper uit een vijver in een vakantiepark zou zijn gehaald door vluchtelingen. Het COA ontkent het verhaal dat door de vriend en een blog naar buiten is gebracht.

Op het park in het Zeeuwse Hoek wonen vanaf begin deze maand zo'n 600 vluchtelingen uit Eritrea en Syrië. Op de koikarpersite KoiQuestion is te lezen dat een paar vluchtelingen de vis voor een smakelijke maaltijd zouden hebben aangezien. De vis zou op de barbecue zijn gelegd en zijn opgegeten. Een goede kennis van de eigenaren bevestigde dit aan RTL Nieuws. Volgens hem zou het echtpaar het heel vervelend vinden dat de groep vluchtelingen daardoor in een kwaad daglicht zou komen te staan.

Volgens het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) klopt het verhaal rond de karpers niet. Er wordt volgens het COA niet gebarbecued op het vakantiepark. "Het is dikke vette onzin", zegt Jan Willem Anholts. De eigenaar van het vakantiepark was niet bereikbaar voor commentaar.

De kennis blijft erbij dat het verhaal klopt: "Er zijn diverse redenen te bedenken waarom de COA en de Oostappen Groep het verhaal willen ontkrachten."

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`