Opmerkelijk

Eerlijke afruimer geeft gevonden geld terug, en krijgt een beloning

24 december 2015 01:23 Aangepast: 24 december 2015 06:45
Beeld © GofundMe

Hij werkt keihard en het grootste deel van zijn loon gaat op aan medische kosten, toch piekerde afruimer Johnny Duckworth er niet over om een gevonden enveloppe met 3000 dollar voor zichzelf te houden.

Duckworth werkt in een restaurant in de Amerikaanse staat Colorado. Volgens zijn baas is hij één van de meest hardwerkende mensen die hij kent. De hele dag ruimt hij tafels af in Randy’s Southside Diner. 

En het was tijdens één van zijn rondes om te zorgen dat het restaurant er schoon uitziet, dat Duckworth een enveloppe vond met een aanzienlijk geldbedrag. Hij twijfelde geen moment en stapte naar zijn baas. 

'Gelukkig zijn er eerlijke mensen'
Aan de hand van een loonstrookje, dat bij het geld zat, kwamen ze erachter wie de eigenaar was. Het bleek te gaan om een vaste gast in het restaurant, Darrell Cox. Die heeft zijn geld weer terug. 

Cox zegt tegen de lokale zender KKCO-TV dat hij blij is dat er nog eerlijke mensen zijn op de wereld. Hij besloot de schoonmaker te belonen. Bij één van zijn volgende bezoeken liet hij opnieuw een enveloppe achter, deze keer bewust. Op de achterkant schreef hij een boodschap voor de eerlijke vinder: 'Een fijne kerst voor een hele eerlijke man’. Er bleek 300 dollar in te zitten. 

Crowdfunding
Ook de baas van Johnny Duckworth besloot een duit in het zakje te doen. Hij zette een crowdfundingactie op om zijn afruimer toch nog de 3000 euro te geven. Duckworth moet namelijk ook in de koude winter elke dag op de fiets naar zijn werk, krijgt amper fooien en het grootste deel van zijn loon gaat op aan medische kosten. 

Na vijf dagen staat de teller van de 'Fooien voor Johnny Duckworth'-actie al op ruim 20.000 euro. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`