Opmerkelijk

'Borstvoeding in openbaar? Dan mogen mannen tepels vrouwen grijpen'

05 januari 2016 10:03 Aangepast: 05 januari 2016 11:48
Archieffoto. Beeld © iStock

Een Republikeinse politicus in de Amerikaanse staat New Hampshire heeft een wel heel bijzonder argument bedacht om te voorkomen dat vrouwen in het openbaar borstvoeding mogen geven.

Op Facebook schrijft Josh Moore dat als moeders hun baby's in openbare ruimtes voeden, het voor mannen toegestaan moet zijn de tepels van die vrouwen vast te pakken

Wet
In de staat in de VS proberen de Republikeinen een wet erdoor te krijgen die vrouwen verbiedt in het openbaar borstvoeding te geven. In de wettekst staat letterlijk dat een vrouw moet worden aangeklaagd voor een misdrijf 'wanneer ze opzettelijk haar tepelhof, tepel of borst blootgeeft in een openbare ruimte en in de aanwezigheid van anderen zonder zich af te vragen of een redelijk persoon zich beledigd of gealarmeerd zou voelen door deze daad'. 

Toen zijn Democratische collega Amanda Bouldin op Facebook kritiek op de wet had geuit, reageerde Moore: "Als het een natuurlijke neiging van een moeder is op haar tepel te laten zien in het openbaar en jij ondersteunt dat, dan moet je het ook geen probleem vinden als een man - uit natuurlijke neiging - naar die tepel staart en hem pakt."

'Douchebag of the Year'
Op Twitter wordt smalend gereageerd op de uitlatingen van Moore. Hij wordt 'douchebag of the year' genoemd, eikel van het jaar: 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`