Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

Verdriet en boosheid: klanten zijn fotoboeken HEMA kwijt

HEMA is overgestapt op nieuwe fotosoftware (archieffoto). Beeld © ANP

'Ik kan wel janken', en 'slapeloze nachten'. HEMA-klanten zijn boos. De winkel is overgestapt op nieuwe fotosoftware, waardoor uren digitaal plakken voor niets zijn geweest. "Het fotoboek met mijn levensverhaal is verdwenen."

Op de Facebookpagina HEMA steelt fotoalbums laten veel boze en teleurgestelde klanten van zich horen. Ze zijn soms maanden bezig geweest met hun album, maar dat lijkt allemaal voor niets geweest. HEMA is 16 februari overgestapt op nieuwe software, en veel klanten blijken de berichten daarover te hebben gemist.

Boek voor 18de verjaardag zoon
"Ben al maanden bezig met een album maken voor zoonlief die 18 wordt. Van 0-17 foto's ingescand, van elke maand één foto......in het album geplaatst, voorzien van teksten. Nog 7 maanden te gaan en nu....doei doei!!!", schrijft een boze Jacques Genuchten.

"Slapeloze nachten heb ik al gehad, een fotoalbum waar al twee en een half jaar werk in zit weg. Ik als oma had mijn oppasboek voor mijn kleinzoon in de map van de HEMA staan. Alle verhalen: eerste tandje, lopen, naar Amerika, eerste ritje met opa en de camper, wat waren zijn eerste woordjes... Zeg maar alles wat we meegemaakt hebben", reageert de verdrietige Guda Koopman Fritz.

'Dit is een ramp!'
En niet alleen op Facebook, ook op een forum van de Consumentenbond reageren klanten geëmotioneerd. "O nee, dit is een ramp! Ik maak al jaren albums bij HEMA, naar tevredenheid. Ik heb er een stuk of vijf die wel al af zijn, maar nog besteld moeten worden... Dat is weken werk! Alsjeblieft HEMA, kom met een oplossing! Ik vind het heel jammer dat ik hier niet van te voren op de hoogte van ben gebracht!", schrijft iemand die zichzelf Bigdipper noemt.

Matine schrijft dat ze een fotoboek aan het maken was van de geboorte en begrafenis van haar doodgeboren zoontje. Het boek, dat door de hevige emoties in fases werd gemaakt, was bijna klaar. Toen ze er de laatste hand aan wilde leggen, was het weg. "Nu huil ik dus", schrijft ze.

Oude software
De klanten hopen dat de HEMA de oude software weer gaat gebruiken, zodat zij weer bij hun zorgvuldig in elkaar gezette fotoalbums kunnen.  Maar HEMA werkt niet meer samen met de leverancier van de oude software.

Het bedrijf laat aan het AD weten dat er gezocht wordt 'naar een passende oplossing voor gedupeerden'. "We zijn door de vele reacties overvallen. (...) We zijn nu met onze oude leverancier in overleg om te kijken of we een oplossing kunnen vinden."

Bron: RTL Nieuws