Opmerkelijk

Trump kondigt boycot iPhone aan, en twittert vervolgens... met z'n iPhone

19 februari 2016 23:02 Aangepast: 01 augustus 2017 09:00

Donald Trump is boos. Nou is dat op zich geen verrassing, maar het is deze keer Apple dat kan rekenen op zijn toorn. Het bedrijf weigert de telefoon van een terrorist te ontgrendelen en dus boycot Trump Apple. Tot het aankomt op Twitter.

Presidentskandidaat Donald Trump neemt doorgaans geen blad voor de mond. Nadat Apple deze week weigerde om de telefoon te ontgrendelen van de schutter die een bloedbad aanrichtte in San Bernardino, kondigde hij een boycot van het bedrijf aan. 

"Tot Apple meewerkt aan het ontgrendelen van de telefoon zal ik niet langer mijn iPhone gebruiken. Ik gebruik voorlopig een Samsungtelefoon", zei hij vanavond. 

Toch een iPhone
Maar als het aankomt op Twitter om zijn mening te geven, heeft Trump blijkbaar toch zijn iPhone nodig. Minuten na het aankondigen van zijn boycot stuurde Trump een tweet via, jawel, Twitter for iPhone. 

Thumbnail

Zelf zegt hij overigens dat hij zowel iPhone als Android gebruikt. Maar 'tot Apple informatie geeft aan de autoriteiten over terroristen' zal hij zijn Samsungtelefoon gebruiken. Na het 'foutje' met de tweet hierboven, schakelde Trump trouwens over op de website van Twitter en de Androidapp.

Meer op rtlnieuws.nl:
Kritiek van paus op Trump 'niet persoonlijk bedoeld'

`