Opmerkelijk

Hoverboard ontploft: 'Die dingen zijn levensgevaarlijk'

20 april 2016 19:53 Aangepast: 20 april 2016 21:08
Beeld © RTV Noord-Holland

Debby Broers kreeg de schrik van haar leven nadat de hoverboard van haar dochter ontplofte in haar armen. Ze heeft er brandwonden aan overgehouden en kan door de schade weken haar huis in Krommenie niet in. Ze waarschuwt: "Die dingen zijn levensgevaarlijk."

Debby vertelt dat het speelgoed aan de lader lag toen het ontplofte. "Ik hoorde een knal, en toen ik omkeek zag ik dat het geluid van de hoverboard kwam. Ik wilde hem snel naar buiten brengen, maar toen ontplofte hij nog een keer in mijn handen en liet ik hem vallen."

Knallen
De knallen bleven komen, dus Debby en haar man zochten snel dekking achter de bank. "De tafel stond in brand en het was echt een grote chaos en paniek in huis. Mijn dochter was er gelukkig niet, maar mijn zoon zat op zolder en kwam op het geluid af."

Haar zoon heeft gelukkig niets aan het ongeluk overgehouden, maar Debby zelf wel. "Ik heb over mijn hele arm tweedegraads brandwonden en mijn haar is verschroeid. Ik moest ook naar de longarts, want ik heb rook en koolmonoxide ingeademd."

Schade
"Thuis hebben we ook veel schade", vertelt Debby. "De hele woonkamer is zwart. We moeten een paar weken ons huis uit, maar we weten eigenlijk nog niet waar we heen moeten. Alle hotels en vakantiehuisjes zitten vol, want het is vakantietijd."

En hoverboards? Die komen voorlopig het huis niet meer in bij Debby. "Mijn dochter heeft er heel lang voor gespaard, maar die dingen zijn hartstikke onveilig. Dit is gewoon levensgevaarlijk. Wat nou als mijn dochter hem had opgepakt? Dit mag gewoon niet."

Onveilig
Het incident staat niet op zichzelf, blijkt uit onderzoek van Bright. Merijn Doggen: "Als je twijfelt over de kwaliteit, geef dan iets meer geld uit. De markt van de hoverboards is net nieuw en er zijn dus heel veel spelers die snel geld willen verdienen. Daardoor zijn ze vaak goedkoop geproduceerd en van slechte kwaliteit."

`