Opmerkelijk

Giftige spin bijt man in penis

27 april 2016 17:08 Aangepast: 28 april 2016 01:39
Beeld © Getty

Een Australiër maakte een toiletbezoek mee waar hij waarschijnlijk nog lang nachtmerries over heeft: hij werd in zijn penis gebeten door een giftige spin.

De dodelijke roodrugspin hield zich schuil in een mobiel toilet toen de man daar zijn boodschap deed. Gelukkig kon hij nog wel zelf naar het ziekenhuis komen, waar hij behandeld werd voor de beet.

Stabiele conditie
De beet van een roodrugspin zorgt voor hevige pijn, zweten en misselijkheid. Ondertussen is de man in een stabiele toestand ontslagen uit het ziekenhuis.

Hoewel de spin in Australië veel voorkomt en er ongeveer 2000 mensen per jaar door worden gebeten, is het dankzij een tegengif al ruim 50 jaar geleden dat er voor de laatste keer iemand aan is overleden. 

'Vroeger heel normaal'
Volgens Julian White, een Australische expert op het vlak van spinnen, is het heel normaal dat de roodrugspin zich schuilhoudt op een toilet. "Tot 80 jaar geleden stonden veel toiletten nog buiten en waren tot 80 procent van de spinnenbeten in mannelijke genitaliën. Tegenwoordig gaan we liever binnenshuis naar het toilet en is een beet in de genitaliën een zeldzaamheid geworden", zegt hij tegen de Daily Mail. 

Ook filmmakers hebben zich laten inspireren door spinnenbeten in de genitaliën. Dat resulteerde in deze scène uit de film We're The Millers:

`