Opmerkelijk

Man ziet zijn nieuwe Mercedes ineens live op tv bij achtervolging

07 mei 2016 11:24 Aangepast: 07 mei 2016 19:17
De auto raakte zwaarbeschadigd Beeld © screenshot

Het zal je maar gebeuren. Je hebt een nieuwe auto. Die wordt gestolen. En een paar dagen later zet je de tv aan en zie je jouw auto ineens rijden, achtervolgd door de politie. Het overkwam Mohamad Sukkar in Los Angeles.

Sukkar had de Mercedes in maart nieuw gekocht en daarna verhuurd via de app Turo. Maar de huurder bracht de auto niet terug. "Gestolen, die zie ik nooit meer terug", zegt Mohamad Sukkar tegen CBS. Tot een vriend hem ineens belde en zei: "Zet nu je tv aan, volgens mij is je auto erop."

Thumbnail

Mohamad Sukkar bij CBS

Auto in gort
Sukkar wist meteen dat het om zijn auto ging: "De velgen waren hetzelfde, de kentekenplaten van de dealer zaten er nog op en de registratie onder de voorruit klopte." Vol verbazing zag hij hoe zijn auto aan gort werd gereden. Hij belde meteen de politie. 

Er ging van alles door hem heen toen hij de beelden zag: "Ik wist eigenlijk niet of ik me nou slecht of goed moest voelen. Tien dagen lang weet je niet waar je auto is en dan zie je 'm ineens live op tv."

Thumbnail

Politie weet de auto te stoppen

Nooit meer in de auto
De politie denkt dat de auto is gebruikt bij een schietpartij. Toen agenten de auto langs de kant wilden zetten, ging de bestuurder ervandoor. Pas na een lange wilde achtervolging lukte het de politie om de auto te stoppen en de bestuurder aan te houden. 

Sukkar krijgt de auto wel terug, maar is niet van plan er nog in te gaan rijden: "Na het arrestatieteam en het traangas in de auto? Geen denken aan. Ik gaa nooit meer in die auto rijden."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`