Opmerkelijk

Vijf redenen waarom we nog steeds faxen

07 juni 2016 08:06 Aangepast: 08 juni 2016 10:23
Een in de jaren '90 populair model faxmachine. Beeld © ANP

Wie dacht dat de Fax (geboortejaar 1964) een machine uit vervlogen tijden is heeft het goed mis. Naar schatting staan er wereldwijd nog zo'n honderd miljoen faxapparaten dagelijks zo'n 2 miljard pagina's uit te braken.

In Nederland gebruikt 99 procent van de apothekers nog steeds de fax voor het uitwisselen van informatie over patiënten. Dat komt volgens belangenorganisatie KNMP door de ziekenhuizen, die 'hopeloos achterlopen'.

Waarom wordt, ondanks alle digitale hulpmiddelen van tegenwoordig, de fax nog steeds zoveel gebruikt?

1. Acceptatie 

De fax is een breed geaccepteerd apparaat. Ondanks de oubolligheid heeft bijna ieder bedrijf en instelling nog altijd een fax in gebruik.

2. Gebruikersgemak

Het versturen van een fax is eenvoudig en intuïtief. Iedereen weet hoe het werkt: Je legt de papieren op de plaat, kiest het nummer en het apparaat slokt vanzelf de papieren op en verzendt de documenten.

3. Rechtsgeldigheid

Een getekende fax is een rechtsgeldig document. De rechtbanken accepteren in veel gevallen nog altijd geen documenten via e-mail.

4. Modern 

Het faxen gaat wel degelijk met zijn tijd mee: De meeste faxen worden tegenwoordig digitaal verstuurd er is een breed scala aan faxsoftware in de handel.

5. Veiligheid

Een faxapparaat is veel moeilijker te hacken dan bijvoorbeeld een computer of mailserver.

Bekijk de reportage hier:

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore