Opmerkelijk

Holocaustmuseum: Vang hier alsjeblieft geen Pokémon

12 juli 2016 17:47 Aangepast: 12 juli 2016 17:59
Spelers van Pokémon Go zien de beestjes in de echte wereld. Beeld © AFP

Op elke straathoek kun je Pokémon vangen met het spelletje Pokémon Go. Maar de monstertjes duiken ook op plekken op waar je ze liever niet ziet, zoals het Holocaust museum in Washington. Het museum vraagt Pokémontrainers om weg te blijven.

Bij Pokémon Go wordt de camera van je smartphone ingeschakeld om Pokémon in de echte wereld te vangen. Je loopt rond, de game ziet waar je bent en op het scherm verschijnt dan een Pokémon die je kunt vangen en trainen.

'Uit het spel halen'

Maar op een beladen plek als het Holocaustmuseum wil je liever geen Pokémon tegenkomen. "Een spelletje spelen past niet bij een museum voor de slachtoffers van nazi's", zegt een woordvoerder van het museum tegen de Washington Post. "We zijn aan het kijken of het museum uit het spel gehaald kan worden."

Op bijzondere plekken kunnen spelers punten verzamelen, dat zijn de zogenoemde 'PokeStops'. Het Holocaustmuseum in Washington is ook zo'n plek. Dat zorgt ervoor dat er nog meer spelers naar het museum komen. 

Pokémon op 'ground zero'

Ook op de herdenkingsplaats voor de slachtoffers van de aanslagen op 11 september 2001 kunnen Pokémon gevangen worden. Het team van RTL Nieuws in New York kwam ze tegen bij het 9/11 Memorial in New York.

Video: wereld in de ban van Pokémon Go

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore