Opmerkelijk

Speciale verkeersborden tegen overlast Pokémon-jagers gestolen

18 juli 2016 10:38 Aangepast: 18 juli 2016 14:43
Speciale verkeersborden tegen overlast door Pokémon-jagers. Beeld © ANP

Nijmegen heeft maar korte tijd plezier gehad van de verkeersborden die daar waren opgehangen om overlast door Pokémon-jagers tegen te gaan. Alle veertig exemplaren zijn gestolen.

De verkeersborden, waarop twee Pokémon-jagers achter Pikachu aanlopen, werden vorige week opgehangen door de organisatie van de Vierdaagsefeesten. Ze hingen op veertig belangrijke kruispunten en oversteekplaatsen in het centrum van Nijmegen. En nu zijn ze allemaal weg, zegt Vierdaagsefeesten-directeur Teddy Vrijmoet tegen Omroep Gelderland. "Ik vind het eigenlijk wel leuk. Ik noem de daders ook geen dieven, maar verzamelaars."

Nabestelling

Vrijmoet zegt dat een deel van de borden zal worden vervangen. "We hebben een nabestelling gedaan, maar als die borden ook verdwijnen dan houdt het echt op." De borden moeten voorkomen dat wandelaars, feestvierders, automobilisten en Pokémon-jagers elkaar in de weg zitten.

Op de Facebookpagina 'Pokémon vangen bij de Vierdaagsefeesten' hebben meer dan 1200 spelers van het spel Pokémon Go aangegeven tussen 16 en 22 juli naar Nijmegen te komen om zoveel mogelijk virtuele figuurtjes op te sporen en te vangen. 2600 anderen zijn geïnteresseerd in het evenement.

Naast een stroom Pokémon-jagers rekent de organisatie komende week op zo'n miljoen bezoekers, 48.000 vierdaagsewandelaars en 4500 artiesten in het centrum van de stad.

Meer op rtlnieuws.nl:
Speciale verkeersborden tegen overlast Pokémon Go tijdens Vierdaagse

`