Opmerkelijk

Ontroerend: theekransje voor agent die leven baby redde

01 augustus 2016 11:23 Aangepast: 01 augustus 2016 11:52
Beeld © Chelle Cates Photography

Het is een aandoenlijk tafereeltje en het verhaal erachter is zo mogelijk nog ontroerender. De moeder van de 2-jarige Bexley Rowlett organiseerde een theekransje voor de 30-jarige agent die een jaar geleden het leven van het meisje redde.

Het meisje dreigde destijds namelijk te stikken: "Haar lippen waren helemaal blauw", herinnert haar moeder Tammy zich de angstige momenten. Ze belde meteen het alarmnummer 911, agent Patrick Ray was binnen minuten ter plaatse. Het lukte hem om haar mond open te krijgen, zijn bodycamera filmde het moment dat zij weer adem begon te halen.

Dat was voor hem het mooiste geluid dat hij ooit had gehoord, vertelde hij na afloop. Hij zocht het meisje op in het ziekenhuis, waar bleek dat ze een muntje had ingeslikt. Moeder Tammy is zo blij met de levensreddende actie van de agent, dat ze een jaar na dato een feestje organiseerde in de vorm van een fotoshoot van een 'Tea Party'. 

En hoewel de agent op een heel klein stoeltje moest gaan zitten en het toch een ongewoon gezelschap was, gedroeg hij zich alsof hij dagelijks fotoshoots deed. Samen met het meisje dronk hij een appelsapje en aten zij Oreo-koekjes, schrijft tv-zender KTLA. 

Bekijk hier het bijzondere theekransje:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`