Opmerkelijk

Caught 'em all: Giovanni is eerste Nederlander die alle Pokémon vangt

28 juli 2016 20:48 Aangepast: 30 juli 2017 20:00
Beeld © Giovanni van Scherpenzeel

De 20-jarige Giovanni denkt dat hij de eerste Nederlander die alle Pokémon heeft gevangen met de populaire app Pokémon Go. "Ik had toch vakantie", zegt hij er zelf over.

Hij is net geslaagd voor de havo en heeft nu tot het einde van de zomer vrij, en dus had Giovanni alle tijd om de afgelopen drie weken Pokémon te vangen. En dat deed hij dan ook fanatiek: "Ik ben heel veel in een park geweest met goede Pokéstops, soms wel uren per dag."

Veel rondjes gelopen

"Daar heb ik veel rondjes gelopen om Pokémon te vangen en tegelijkertijd de eieren uit te broeden", zegt Giovanni. "Op die manier heb ik in totaal ongeveer 4000 Pokémon gevangen."

Daarvoor heeft Giovanni duizenden keren zijn Pokéball moeten gooien. "Gelukkig heb ik nog geen muisarm", zegt hij. Want uitgespeeld is hij voorlopig nog niet.

Beste trainer

Nu Giovanni alle bekende soorten Pokémon heeft, is zijn volgende doel om hogere levels te behalen en een betere trainer te worden. "Ik wil de beste in Noord-Holland worden. Ik zit nu pas op level 29, maar wil in de komende weken nog wel level 40 halen."

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore