Opmerkelijk

Goud voor sportieve actie: atlete helpt gevallen concurrent overeind

17 augustus 2016 05:30 Aangepast: 17 augustus 2016 15:27
D'Agostino wordt overeind geholpen door Hamblin. Beeld © AFP

Op de Spelen tellen alleen de eerste drie plekken, maar een Amerikaanse atlete bewijst dat sportiviteit ook belangrijk is. Ze hielp haar gevallen concurente overeind om samen naar de eindstreep te strompelen.

Ze waren net over de helft tijdens de halve finale van de 5000 meter voor vrouwen op de Olympische Spelen, toen het misging. Nikki Hamblin uit Nieuw-Zeeland gleed uit en viel op de baan, waardoor haar Amerikaanse tegenstander Abbey D'Agostino haar niet meer kon ontwijken. 

Thumbnail

(Foto: AFP)

Thumbnail

(Foto: AFP)

Op de been geholpen

Beide dames vielen op de grond. Maar D'Agostino sprong niet overeind om naar de finish te rennen. In plaats daarvan hielp ze Hamblin weer op de been.

Toen de Amerikaanse een paar meter verderop zelf viel, week Hamblin niet van haar zijde. D'Agostino zei dat haar tegenstander toch maar naar de finish moest lopen.

Niet haar schuld

De Amerikaanse zelf kwam uiteindelijk twee minuten na de winnaar over de streep. Ze mag wel door naar de finale, omdat de val niet haar schuld was.

D'Agostino heeft er in ieder geval een bewonderaar bij. "Ik ben zo dankbaar voor wat ze voor me gedaan heeft", zei de Nieuw-Zeelandse na de race. "Dit is precies de olympische gedachte."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`