Opmerkelijk

Olympische kliekjes komen op het bord van daklozen Rio

18 augustus 2016 05:52 Aangepast: 18 augustus 2016 10:34
Bottura aan het werk in zijn restaurant. Beeld © Reuters

Om een topprestatie te leveren moeten olympische sporters goed eten. Maar ook in het olympisch dorp blijven er nogal wat restjes over. Die 'kliekjes' van de beste chefs van de wereld komen goed terecht.

Normaal runt hij een 3-sterrenrestaurant in Italië, maar nu schept topchef Massimo Bottura zijn gerechten op voor daklozen en armen in Rio de Janeiro. Bottura en zijn chefs maken gerechten van restjes uit de olympische kantine.

Honderden euro's per bord

Het eten dat normaal honderden euro's per bord kost, valt goed in de smaak bij zijn gasten. "Wie had gedacht dat het eten dat voor topsporters is gemaakt zou worden opgegeten door daklozen", zegt een 33-jarige dakloze tegen het Canadese magazine Maclean's.

Thumbnail

Eten in stijl

In tegenstelling tot de gaarkeukens die normaal in Rio te vinden zijn, eten de mensen bij Bottura in een gezellig sfeer. De gasten zitten te eten aan een lange tafel in plaats van de rij waar ze normaal in staan te wachten.

Het gaat de chef niet alleen om de vrijgevigheid. Hij wil mensen bewust maken van voedselverspilling. Bottura liet zich inspireren door Paus Franciscus, die opriep om meer te doen voor de armen.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`