Opmerkelijk

Echtpaar viert het leven met feestelijke 'begrafenis'

24 augustus 2016 17:03 Aangepast: 24 augustus 2016 20:00
Beeld © Getty Images

Wie regelt de uitvaart als er niemand achterblijft? Een kinderloos echtpaar uit Bosnië heeft, ondanks blakende gezondheid, hun eigen begrafenis georganiseerd. Het stel deed dit in de vorm van een feest en vierde het leven met vrienden en familie.

Dragan Maric (61) en zijn 65-jarige echtgenote Dragica nodigden zo'n 200 mensen voor de uitvaart. Bijna iedereen kwam opdagen, maar het feestje deed wel de wenkbrauwen fronsen. De graven stond stonden al helemaal klaar voor gebruik, zelfs met de namen van het echtpaar erop.

Tijdens de ceremonie, die werd gehouden op een begraafplaats in het plaatsje Pojezdina, las Dragan zijn eigen levensverhaal voor aan de aanwezigen. Hij omschreef zijn huwelijk met Dragica als 'een leven vol liefde'.

Zang, dans, drank

Na de speech was het tijd voor het traditionele begrafenisdiner in een plaatselijk restaurant. Het diner liep uit in een feestelijke avond vol muziek en dans, waarbij de drank rijkelijk vloeide.

Tijdens het dankwoord vertelde Dragan: ''We hebben geen kinderen, dus we moesten er zelf voor zorgen dat er een fatsoenlijke uitvaart zou worden gehouden. Onze enige verplichting is nog om ooit dood te gaan, maar dat lijkt me een formaliteit'', grapte hij.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`