Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

Vrouw wil met kortingsbonnen 30.000 hongerigen voeden

Lauren deelt voedsel uit aan daklozen

Voor je 30ste 30.000 armen en daklozen voeden. Dat is het doel van de Amerikaanse Lauren Puryear. Om dat te bereiken en er zelf niet financieel aan onderdoor te gaan, knipt de 29-jarige kortingsbonnen.

Puryear werkt in het dagelijks leven met mensen met geestelijke problemen. "Mijn eerste ervaring met coupons was met ingeblikte groenten", vertelt Puryear over haar hobby aan ABC News. "Ik kon ze kopen voor 4 cent per stuk, dus kocht ik 420 blikken en voegde kip en rijst toe. Ik dacht, als ik daar coupons voor kan gebruiken, kan ik dat voor alles."

Dood oma

Ze bespaart veel geld door bonnen te gebruiken. Daardoor kan ze nog meer voedsel kopen. Met behulp van vrienden en familie knipt ze zoveel mogelijk bonnen uit folders. Samen halen ze het voedsel en slaan het op in een gehuurde loods.

Puryear, moeder van een 5-jarige zoon, begon met het voeden van daklozen in 2012 nadat haar oma stierf. Die gaf veel terug aan de samenleving en aan daklozen.

Verschil maken

"Ik zocht eerst uit in welke streek er veel daklozen zijn en waar ik volgens lokale wetten voedsel mag uitdelen. Daarna ging ik er naartoe en liet ik iedereen weten dat ik dit doe."

Puryear heeft sinds ze begon in 2012 5572 mensen gevoed. Binnenkort gaat ze naar Washington DC, om daar voedsel uit te delen aan 1200 mensen.

"Weten dat je een verschil maakt in iemands leven is de grootste beloning. Daarom blijf ik doorgaan."

Meer op rtlnieuws.nl:
Twee banen en toch dakloos met je gezin: 'Het kan iedereen overkomen'