Opmerkelijk

Zwarte honden minder gewild en daarom worden zij vandaag in het zonnetje gezet

01 oktober 2016 17:42 Aangepast: 01 oktober 2016 19:23
Loena heeft geen streepje voor vanwege haar donkere kleurtje. Beeld © Dierenopvang Amsterdam

Om aandacht te vragen voor de duizenden asielhonden die Nederland telt is het vandaag Zwarte Honden Dag. Donkere viervoeters zouden namelijk langer moeten wachten op een nieuw baasje dan honden met een andere kleurtje.

Een speciale dag om zwarte honden in het zonnetje te zetten: sommigen zouden denken dat het niet gekker moet worden. Toch is het geen bespottelijk initiatief, zegt Karin Amstutz van Dierenopvang Amsterdam (DOA). "Wij hebben soms een overdaad aan zwarte honden en katten in het asiel."

Het dierenasiel ziet jaarlijks ruim tweeduizend dieren binnenkomen. De meeste vinden wel weer een nieuw baasje, maar een aantal honden is moeilijker aan de man te brengen, zegt Karin.

Drie jaar in het asiel

Zo ook langzitter Loena: een Amerikaanse Staffordshire Terriër, 6 jaar oud, pikzwart en nu alweer drie jaar woonachtig in het asiel. "Tja, er is weinig animo voor Loena. Zij is niet de makkelijkste hond, maar wel hartstikke lief", zegt Karin Amstutz van het DOA.


Thumbnail


Foto © DOA: Loena zou minder fotogeniek zijn dan zijn lichtere viervoeters.

Of Loena dankzij haar donkere kleurtje zo lang in het asiel zit, durft Karin niet te zeggen. Wel merkt zij op dat donkere honden iets moeilijker aan een nieuw baasje zijn te koppelen. "Sommige mensen zijn bijgelovig, dat zou een oorzaak kunnen zijn. Maar ik denk dat het ook een praktische reden heeft. Zwarte honden zijn veel minder fotogeniek." Zo zie je bij donkere honden minder duidelijk de contouren van het koppie, en dus ook minder snel het karakter.

In het zonnetje

Fotogeniek of niet: het weerhoudt hondenbezitters vandaag niet om hun zwarte viervoeters op de foto te zetten.

Een selectie:

 

Love u Bailey!! #nationalblackdogday #blackdogday

Een foto die is geplaatst door Claudia Posada (@claudia79912) op

 

Happy National Black Dog Day ----

Een foto die is geplaatst door Judy A Burrows (@blackdogartjudy) op

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore