Opmerkelijk

Britse politie: 'Bel ons niet meer over kipcrisis bij Kentucky Fried Chicken'

21 februari 2018 14:47 Aangepast: 04 maart 2018 03:00
Gesloten KFC-filiaal in Londen. Beeld © AFP

De Londense politie heeft er bij Britten op aangedrongen niet meer naar het alarmnummer te bellen om de kipschaarste bij de fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) te melden."Dat je favoriete eetgelegenheid niet het menu heeft dat je wilt, is geen zaak voor de politie'', meldt een woordvoerder op Twitter.

De tweet is inmiddels meer dan 14.000 keer geliket. Wanhopige kipliefhebbers kregen vanochtend ook nog eens slecht nieuws toen de restaurantketen bekendmaakte dat het kiptekort nog zeker een week zal aanhouden.

Helft filialen gesloten

Kentucky Fried Chicken sloot gisteravond uit voorzorg ongeveer de helft van de 900 filialen die in Groot-Brittannië zijn gevestigd. Veel van de zaken die open waren, boden een ingekort menu aan, meldt de nieuwszender CNBC. KFC richtte een speciale website in waarop hongerige klanten de dichtstbijzijnde vestiging kunnen vinden die wél geopend is.

Voor de aanvoer van zijn voorraad stapte KFC in Groot-Brittannië afgelopen week over op logistiek bedrijf DHL. Maar dat kreeg het niet voor elkaar om overal verse kip af te leveren. Veel vestigingen in Groot-Brittannië zijn daarom tijdelijk gesloten.

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore