Opmerkelijk

Hoofdconductrice Marion redde zwaan van spoor: 'Het beestje was echt in shock'

21 februari 2018 14:00 Aangepast: 03 maart 2018 13:33
Marion met de zwaan op het station in Almere. Beeld © Eigen foto

Toen Marion Ruepert als hoofdconductrice van de trein naar Almere een melding kreeg dat er een jonge zwaan op het spoor zat, twijfelde ze geen moment. "Als dierenliefhebber stop ik voor alles."

Marion en haar NS-collega's kregen vanochtend rond half tien een alarmoproep. "Er zat een zwaan op het spoor bij Almere Poort, dus we moesten langzaam rijden", vertelt Marion aan RTL Nieuws.

In shock

Eenmaal aangekomen bij de plek waar de zwaan zich stilhield, is Marion uitgestapt. "Samen met de machinist hebben we 'm opgetild en bij de machinist in de cabine gezet. Het beestje was in het begin echt in shock."

Dierenambulance

Marion en haar collega namen de zwaan mee naar hun eindstation, Almere Centraal. "Daar aangekomen was de zwaan al weer een beetje tot leven gekomen. We hebben gewacht op de dierenambulance en die hebben de zwaan meegenomen." 

Miniatuurvoorbeeld

Het is niet de eerste keer dat zij of haar collega's een dier redden. "De machinist heeft al vijf keer eerder een zwaan gered. En we zijn ook al wel eens gestopt toen er een schaap op zijn rug lag."

Volgens Marion heeft de dierenambulance de vogel naar de opvang in Naarden gebracht. "Ik heb de zwaan Roy genoemd, zo heet de machinist."

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore