Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

Baby geboren op snelweg: 'Zo snel, dat had ik echt nooit gedacht'

Archieffoto Beeld © iStock

Op de A13 tussen Delft en Rotterdam is vanmiddag een baby geboren. Het meisje kwam onderweg naar het ziekenhuis al ter wereld in de auto van haar ouders.

De meldkamer kreeg vanmiddag een paniekerig telefoontje van de vader, dat hij en zijn bevallende vrouw dringend hulp nodig hadden. Toen de agenten arriveerden, bleek de baby al geboren en op schoot bij de moeder te liggen.

"Een wolk van een dochter", aldus een woordvoerder van de Landelijke Eenheid.

Moeder en kind waren in goede gezondheid, constateerde ook het uit voorzorg opgeroepen ambulancepersoneel, waarna de vader de navelstreng doorknipte. De baby is Eliz genoemd.

Op de achterbank zaten de drie andere dochters van het stel. De bedoeling was dat zij naar hun oma in Rotterdam zouden gaan, waarna de bevalling zou plaatsvinden in het kraamhotel van het Erasmus MC. Maar zover kwam het niet, vertelt vader Soner tegen het AD: "De verloskundige had ons al gewaarschuwd dat het bij de vierde snel kon gaan. Maar zo snel, dat had ik echt nooit gedacht. (..) Toen ik zei 'persen', floepte ons meisje er zo uit. Ze ging gelijk huilen."

Meer op rtlnieuws.nl:
Baby's steeds vaker doordeweeks geboren