Opmerkelijk

Horrortuinman nu verdacht van zes moorden: politie Toronto gaat alle plantenbakken af

09 februari 2018 10:48 Aangepast: 25 februari 2018 04:14
De 66-jarige tuinman Bruce McArthur. Beeld © Facebook

De Canadese tuinman die vorige maand gearresteerd werd op verdenking van het vermoorden vijf mannen, wordt nu ook verdacht van een zesde moord. En misschien heeft hij er nog meer op zijn geweten.

Canada is al weken in de ban van lugubere verhalen rondom de vermoedelijke seriemoordenaar Bruce McArthur. De 66-jarige tuinman zou ledematen van zijn slachtoffers hebben verstopt in grote plantenbakken in en om Toronto.

De gevonden lichaamsdelen konden al gelinkt worden aan vijf personen. Dat aantal is nu opgelopen tot zes. De politie sluit niet uit dat er nog meer menselijke overblijfselen worden gevonden in de tuinen van Toronto.

Geen idee

De politie is bezig met een onderzoek op minstens 30 adressen waar McArthur de afgelopen jaren de tuin bijhield. Hank Idsinga, leider van het politieonderzoek, zei eerder al dat hij geen idee heeft hoeveel slachtoffers er nog gevonden zullen worden. Iedereen die McArthur ooit heeft ingehuurd als tuinman, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.

Tot nu toe zijn alle overblijfselen gevonden in plantenbakken in de wijk Leaside in Toronto. Daar verzorgde hij het gazon van een aantal bejaarde bewoners. Toen de politie de lichaamsdelen had ontdekt, moesten ze hun huizen uit. Ze mogen nu weer terugkeren, maar onderzoekers zijn in hun achtertuinen nog wel aan het zoeken naar meer overblijfselen. Dat duurt nog zeker een week: omdat de ondergrond stijf bevroren is, heeft de politie moeite met graven.

Homoscene

Zowel McArthur als zijn slachtoffers hebben banden met de homoscene in Toronto. De homogemeenschap vraagt al jaren aandacht voor verdwijningen van mannen in de stad, en al die tijd ging het gerucht dat er een seriemoordenaar actief was.

De politie gaat nu kijken of mensen op de lijst van vermiste personen met McArthur in verband gebracht kunnen worden.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore