Opmerkelijk

FC Groningen vindt spandoek Feyenoord 'smakeloos'

09 februari 2018 00:02
Feyenoord won de wedstrijd met 3-0. Beeld © ANP

'We zullen ze laten beven', stond te lezen op een meterslang spandoek in de Kuip tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Groningen. Die tekst viel niet in goede aarde bij de club uit het noorden.

Onder een tweet van Fox Sports waarop het spandoek te zien was, reageerde FC Groningen. Beide tweets zijn inmiddels verwijderd.

Zin uit clublied

De provincie Groningen wordt al jaren geteisterd door aardbevingen die worden veroorzaakt door gaswinning in het gebied. Sinds begin dit jaar kregen ze elf aardbevingen voor hun kiezen.

Met tekst 'we zullen ze laten beven' verwezen de supporters van Feyenoord waarschijnlijk naar die aardbevingsproblematiek, maar de zin is ook een zin uit één van hun  clubliederen, genaamd 'Wat gaan we doen vandaag'

Voor het Legioen van Feyenoord viel in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen verder bar weinig te genieten, tot Robin van Persie in het veld kwam. De teruggekeerde Rotterdammer zorgde met een prachtig doelpunt, een krul met links in de verre hoek, voor een fraai slotakkoord van een matige vertoning (3-0).

Meer op rtlnieuws.nl:
Van Persie draagt bij aan zege Feyenoord

RTL Nieuws
`