Opmerkelijk

Bij dit superdeluxe penthouse in New York krijg je een jacht en auto's

06 februari 2018 12:14 Aangepast: 23 februari 2018 22:53
Het penthouse bevindt zich op de 45e etage. Beeld © Christie's

Ben je op zoek naar een nieuw huis, maar toevallig ook naar een boot en een paar auto's? Dan moet je even aankloppen bij luxemakelaar Christie's in New York. Die biedt een miljoenenpenthouse aan inclusief jacht, twee Rolls Royces en een Lamborghini.

Op de 45e etage, met een spectaculair uitzicht over de Hudson en op steenworp afstand van Times Square, staat een miljoenenpenthouse met een oppervlakte van 929 vierkante meter te koop. Niet de meest alledaagse woning natuurlijk, maar in de duurdere wijken van New York ook weer geen opvallendheid.

All-inclusive

Wat dit appartement zo bijzonder maakt: er zit een hoop extra's bij de prijs inbegrepen. Dan hebben we het niet over de acht slaapkamers met acht badkamers. Nee, het bijzondere zit hem in hele andere zaken.

Zo staan in de garage (uiteraard met valet parking) drie auto's klaar. Twee Rolls Royce Phantoms (waarvan één cabrio) en een Lamborghini Roadster. Met die auto's kun je dan richting de Hamptons rijden, want daar ligt een vakantiehuis waar je iedere zomer welkom bent.

Liever varen dan rijden? Geen probleem, want een jacht ter waarde van een miljoen dollar zit eveneens bij de vraagprijs inbegrepen. Een plekje in de haven is voor de komende vijf jaar afgekocht, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken.

Miniatuurvoorbeeld

Miniatuurvoorbeeld

Miniatuurvoorbeeld

Veel marmer in het penthouse. Wie dat niet mooi vindt: de nieuwe koper mag voor 2 miljoen dollar verbouwen. (Foto's: Christie's)

Nog meer extraatjes

Daar blijft het allemaal niet bij. De nieuwe eigenaar van 635 West 42nd Street wordt dermate in de watten gelegd dat het dagelijks leven meer op een vakantie gaat lijken. Zo is er dagelijks ontbijt bij de prijs inbegrepen.

Een keer in de week staat er een diner voor twee klaar in het poepchique restaurant van sterrenchef Daniel Boulud. Niemand hoeft daar de bob te zijn, want er rijdt een gratis shuttle naar hartje New York.

De andere dagen van de week is zelf koken ook niet nodig. Dan staan de butler en privékok klaar. Althans, alleen het eerste jaar na aankoop.

Beroemde buren

Het appartement is eigendom van de New Yorkse vastgoedmagnaat Daniel Neiditch, een bekend filantroop, die zelf ook in het complex woont. Verwacht geen filantropisch prijsje: omgerekend moet je bijna 69 miljoen euro betalen.

Voor dat bedrag krijg je wel beroemde buren. Naar verluidt hebben ook Lindsay Lohan en Hillary Clinton een etage in de toren.

Het penthouse ligt in de wijk Hell's Kitchen:

`